FRI FRAKT 

OM OSS - PROCHEF SCANDINAVIA

Välkommen till Prochef Scandinavia! Din butik för Keramiska Knivar och köksverktyg.

Prochef Scandinavias keramiska knivar tillverkas i toppmoderna lokaler och vi använder den absolut senaste tekniken i vår strävan att ge dig det bästa marknaden kan erbjuda.

Vi startar tillverkningen med kristalliserat pulver av Zirkoniumoxid med högsta möjliga renhet. Zirkoniumoxiden utsätts i detta steg för ett tryck på upp till 200 ton. Genom kall isostatisk pressning skapar vi därefter ett keramiskt blad som är hårdare än stål och mer motståndskraftigt mot slitage.

I nästa steg placerar vi bladen i en specialtillverkad ugn i fyra dagar med en temperatur över 1500°C. Temperaturen hålls konstant för att säkerställa kvaliteten i produktionen. Därefter slipas och poleras bladen omsorgsfullt av våra experter. Slutligen genomgår varje blad en noggrann inspektion som görs i flera steg innan de blir godkända för leverans. Samtliga av våra knivar har testats och godkänts av Bureau Veritas. Vi är så övertygade om kvaliteten att vi lämnar livstidsgaranti mot tillverkningsfel på samtliga av våra keramiska knivar och köksverktyg.

Keramiska knivar vs. keramiska knivar

Det är en betydande skillnad på skärpan mellan keramisk kniv av högsta kvalitet och keramisk kniv med ett lågt pris. Helt nya keramiska lågprisknivar är knappt vassa i jämförelse med exklusiva keramisk knivar av högsta klass. Vid en jämförelse är en välanvänd högkvalitativ keramisk kniv fortfarande vassare än en helt ny lågpriskniv. En keramisk kniv är helt enkelt inte vassare än den vinkel den slipats i.  

 

Keramiska knivar behöver inte slipas under en avsevärt längre tid. Keramik är hårdare än stål och endast diamant är hårdare. Följaktligen kan de slipas vassare och hålla sig skarpa längre än vanliga stålknivar. Keramiska knivar utsätts inte för oxidation eller missfärgningar som kan drabba stålknivar. Keramiska knivar avger ingen smak och och vi rekommenderar att de rengörs för hand. Maskindiskmedel innehåller slipmedel som kan skada knivarna.

Vårt urval består av bland annat utmärkta kockknivar och smidiga skalknivar med både svarta och vita blad. Oavsett om du är en glad hemmakock eller en professionell kock med högsta krav kommer du uppskatta våra produkter!

Prochef Scandinavia är certifierade av Trygg E-handel villket innebär att du som kund kan känna dig trygg när du handlar av oss. Trygg e-handels uppgift är att skydda dig som konsument och endast stabila och seriösa e-butiker kan bli certifierade. För att läsa mer om Trygg E-handel och dina rättigheter som konsument kan du besöka Trygg E-handel.

 

                                                                      Returadress

Prochef Scandinavia AB                                   Prochef Scandinavia AB
Box 4071                                                        c/o Dreamlogistics AB
630 04 Eskilstuna                                            Fanégatan 14 B 
Org.nr. 559081-1393                                       566 33 Habo